virus

Coronavirus: Hoe zit het met doorbetaling van loon?

Nu ook Nederland getroffen wordt door COVID-19 komt ook meer en meer de vraag op wat dit betekent voor werkgevers. Diverse media zijn reeds ingegaan op basale hygiene maatregelen. Maar hoe zit het met doorbetaling van loon door een werkgever? Want wat als je medewerkers hun werk niet kunnen uitvoeren door een gebrek aan bevoorrading? Of als ze in het buitenland in quarantaine zitten?

Werkgever
Hoe zit het met doorbetaling van loon, wanneer je als werkgever te maken krijgt met het Coronavirus? Een Tax & Legal jurist van SDWorx heeft hiervoor een schema opgesteld waarin een aantal standaardsituaties is gevisualiseerd. Wij steunen dit initiatief en verwijzen graag naar deze visual:

Corona werknemer/werkgever flowchart

Let op: Niet alle individuele situaties kunnen op juiste wijze in een graphic worden samengevat. Het verdient daarom aanbeveling steeds alle wettelijke voorwaarden te toetsen, en tevens rekening te houden met specifieke bepalingen in CAO en/of arbeidsovereenkomst.

Behoefte aan ondersteuning of om (kort) te klankborden?
Heeft u behoefte aan ondersteuning of wilt u (kort) hierover met iemand praten, klankborden of overleggen? Wij zijn graag bereid om u hierover vrijblijvend te woord te staan.
Ook kunnen wij u waar mogelijk helpen en ondersteunen bij dit onderwerp of dieper met u op dit onderwerp ingaan.

Neem contact met ons op via de telefoon (076 597 27 11), e-mailwebsite of loop eenvoudig even bij ons binnen aan de Beukenlaan 4 in Zundert. Wij nemen graag even de tijd om met u kennis te maken en u te woord te staan.

www.chalant.eu
mis geen artikelen of berichten; abonneer u op onze gratis  Chalant Alert!

bronvermelding / verantwoording / relevant referentiemateriaal:

# SD Workx