Businessmodel

Als ondernemer is het belangrijk om regelmatig te reflecteren op het ondernemerschap. “Waar gaat de meeste energie in zitten en leidt dit ook tot het beste resultaat?”, “Spreekt de communicatie de doelgroep goed aan?”, “Waar liggen de kansen en waar de risico’s?” en “Waar ligt mijn hart?” zijn enkele van deze vragen.

Helaas komt niet elke ondernemer hier altijd ‘aan toe’ en neemt niet elke ondernemer hier ‘regelmatig tijd voor’. Natuurlijk kunnen wij u hierbij helpen en ondersteunen door bijvoorbeeld periodiek met elkaar te sparren specifiek omtrent dit onderwerp in een reflectiegesprek. Enerzijds als ‘stok achter de spreekwoordelijke deur’ en ‘vreemde ogen dwingen’ maar liever beschouwen wij dit als ‘kritische vriend’: een vriend die u actief wijst op zaken die belangrijk zijn en mogelijk onderbelicht blijven.

Business Models zijn uitermate geschikt om u als ondernemer te (laten) reflecteren op uw ondernemen en uw onderneming. Business Models zijn er in alle vormen en maten, de meest bekende nog wel zijnde de ‘Business Model Canvas’. Geïnspireerd door dit BMC hebben wij, samen met een aantal collega kantoren een vereenvoudigde versie van dit Business Model gemaakt (zie hieronder), welke vrij door u te gebruiken is; om u alvast op gang te helpen.

BusinessModelCanvast_Chalant style

Onze collega’s van GroeiKompas hebben, om de stappen van het ‘Business Model Canvas’ op een eenvoudig wijze in een visual weergegeven.

Geïnteresseerd of behoefte aan reflectie of een nadere verdieping?
Bent u naar aanleiding van voorgenoemde geïnteresseerd in het plannen (en voeren!) van een reflectiegesprek of een nadere verdieping? Leuk! Bel of mail ons voor een afspraak bij u op het bedrijf of bij ons op kantoor via 076 597 2711 of info@chalant.eu.