woning

Bespaar belasting door de eenmalige schenkingsvrijstelling eigen woning ten volle te benutten

Wellicht bent u van plan een schenking te doen of ontvangt u binnenkort een schenking. Door de eenmalige schenkingsvrijstelling eigen woning ten volle te benutten kunt u belasting besparen. Door gebruik te maken van deze schenkingsvrijstelling kunt u namelijk zonder de heffing van schenkbelasting vermogen overgedragen. Op lange termijn betekent dit wellicht dat de erfgenamen in de toekomst minder erfbelasting hoeven te betalen.

Voorwaarden
Natuurlijk zijn er voorwaarden aan deze regeling verbonden….
De voornaamste voorwaarde voor de vrijstelling is dat de schenking wordt gebruikt voor de eigen woning.
Een andere voorwaarde is dat de ontvanger op het moment van de schenking tussen de 18 en 40 jaar oud is.

Wellicht kan een gespreide schenking of gespreide besteding van de schenking voor u belastingbesparing opleveren. En deed u al eerder een schenking? Dan kan nu misschien nog aanvullend geschonken worden.

Let wel, bij kruislings schenken – jij schenkt aan mijn kind onder de voorwaarde dat ik aan jouw kind schenk- wordt door de Belastingdienst niet de schenkingsvrijstelling eigen woning toegestaan.

 

Behoefte aan ondersteuning of om (kort) te klankborden?
Heeft u behoefte aan ondersteuning of wilt u (kort) hierover met iemand praten, klankborden of overleggen? Wij zijn graag bereid om u hierover vrijblijvend te woord te staan.
Ook kunnen wij u waar mogelijk helpen en ondersteunen bij dit onderwerp of dieper met u op dit onderwerp ingaan. Bijvoorbeeld door modellen voor de benodigde overeenkomsten aan u ter beschikking te stellen of deze samen met u in te vullen en in te sturen naar de Belastingdienst.

Neem contact met ons op via de telefoon (076 597 27 11), e-mailwebsite of loop eenvoudig even bij ons binnen aan de Beukenlaan 4 in Zundert. Wij nemen graag even de tijd om met u kennis te maken en u te woord te staan.

www.chalant.eu
mis geen artikelen of berichten; abonneer u op onze gratis  Chalant Alert!

bronvermelding / verantwoording / relevant referentiemateriaal