eHerkenning via Chalant aanvragen

eHerkenning wordt in Nederland in toenemende mate ingezet als hét middel om digitaal toegang te krijgen tot de digitale overheid en overheidsgerelateerde diensten. Zo is vanaf 1 november 2019 inloggen als werkgever bij het UWV enkel nog mogelijk via eHerkenning. Het is daarom van belang dat u nadenkt of u een eHerkenning toegangspoort nodig heeft, voordat u dit acuut nodig heeft. Dit kan via een leverancier of wij kunnen u helpen via onze ketenmachtiging.

eHerkenning
De overheid eist dat gegevens van burgers en ondernemers steeds veiliger worden. Dat kan met eHerkenning. eHerkenning is een ‘digitale sleutel’ waarmee steeds meer ondernemers op 1 manier veilig inloggen bij de overheid om hun zaken te regelen. Inmiddels zijn ruim 400 organisaties aangesloten. Ook de Belastingdienst en Douane. eHerkenning wordt vaak vergeleken met DigiD. Maar bij DigiD betalen overheidsorganisaties die DigiD inzetten de kosten via belastinginkomsten. Een ander verschil is dat eHerkenningsmiddelen worden uitgegeven door erkende leveranciers. DigiD wordt uitgegeven door de overheid.

U koopt eHerkenning bij een erkende leverancier. Die kiest u zélf.

eHerkenning is niet gratis. De gebruikers van het stelsel, (overheids)organisaties die diensten aanbieden, ondernemers die deze diensten afnemen en de erkende leveranciers van eHerkenningsmiddelen betalen de kosten.
 
Let op! Als u eHerkenning aanvraagt, kan het enkele weken duren voordat u het kunt gebruiken. Meer informatie leest u bij eHerkenning.
 
eHerkenning niveau’s
eHerkenning heeft verschillende niveaus van betrouwbaarheid: eH1, eH2, eH2+, eH3 en eH4. Hoe hoger het niveau, hoe betrouwbaarder u kunt inloggen. Logt u in bij de Belastingdienst of Douane? Dan hebt u ten minste niveau eH3 nodig.Hebt u al eHerkenning, maar van niveau eH1, eH2 of eH2+? Neem dan contact op met u leverancier om uw niveau aan te passen naar eH3.
 
eHerkenning via ketenmachtiging
Het is mogelijk om uw financiële dienstverlener of adviseur te machtigen om voor u meldingen te verzorgen bij het UWV of bij andere overheidsinstanties. Dit is mogelijk middels een zogenaamde ketenmachtiging. Wanneer u deze meldingen door ons wilt laten verzorgen, kunnen wij deze machtiging voor u in orde maken. Het is tevens mogelijk dat u zelf een ketenmachtiging afgeeft via uw eigen eHerkenning-leverancier.Wanneer ons machtigt om meldingen te doen, dan heeft u in principe zelf geen eHerkenningsmiddel nodig. U ontvangt, nadat wij dit hebben opgestart op uw instructie, een e-mail met een contract van onze leverancier QuoVadis waarna de eHerkenning wordt geregeld.

 
Te ondernemen actie
Wij adviseren u om nu na te gaan of u eHerkenning nodig heeft en nu te regelen dat u eHerkenning beschikbaar heeft wanneer u het nodig heeft. De aanvraag kan enige tijd vergen.
Het hebben van eHerkenning brengt (jaarlijkse) kosten met zich mee; indien u ervoor kiest eHerkenning te organiseren via een ketenmachtiging van Chalant kunnen wij dit, ten opzichte van een eigen eHerkenning bij een van de zes leveranciers, scherp en aantrekkelijk tarief organiseren.
 
Gebruik eventueel dit stroomschema om uw keuze te maken: Stroomschema eHerkenning aanvragen 2020 Chalant
 
 
Behoefte aan ondersteuning of om (kort) te klankborden?
Heeft u behoefte aan ondersteuning of wilt u (kort) hierover met iemand praten, klankborden of overleggen? Wij zijn graag bereid om u hierover vrijblijvend te woord te staan.
Ook kunnen wij u waar mogelijk helpen en ondersteunen bij dit onderwerp of dieper met u op dit onderwerp ingaan.
 
Neem contact met ons op via de telefoon (076 597 27 11), e-mailwebsite of loop eenvoudig even bij ons binnen aan de Beukenlaan 4 in Zundert.
Wij nemen graag even de tijd om met u kennis te maken en u te woord te staan.
 
www.chalant.eu
mis geen artikelen of berichten; abonneer u op onze gratis  Chalant Alert!
bronvermelding / verantwoording / relevant referentiemateriaal:# Belastingdienst.nl
# eHerkenning.nl
# QuoVadis