baby

Uitbreiding geboorteverlof partner vanaf 2019

Vanaf 1 januari 2019 hebben partners recht op meer verlof na de geboorte van hun kind. Ook het geboorteverlof voor adoptie- en pleegzorgverlof wordt uitgebreid. De Eerste Kamer stemde op 13 november in met de Wet Invoering Extra Zorgverlof (WIEG). In plaats van 2 dagen krijgen partners recht op een betaald geboorteverlof van eenmaal de wekelijkse arbeidsduur. Bij een fulltime werkweek is dit 5 dagen. 

Aanvullend geboorteverlof vanaf 2020
Vanaf 1 juli 2020 mogen partners betaald kraamverlof van maximaal 5 weken opnemen in het 1e half jaar na de geboorte.
De werkgever betaalt de werknemer dan ten minste 70% van het maximale dagloon. UWV vergoedt dit aan de werkgever.

Stijging Werkgeverslasten 
Helaas leiden beide gestes van de hand van de minister van Sociale Zaken en Werkgelegenheid linksom of rechtsom voor rekening van de werkgever(s).
De 3 dagen extra betaald geboorteverlof komt 100% voor rekening van de werkgevers en zorgt daarmee voor een lastenverzwaring van ondernemend Nederland.
Het betaald kraamverlof krijgt de werkgever weliswaar na aanvraag daarvan van het UWV vergoedt maar desondanks moet de werkgever dit wel uitbetalen en voorschieten. En de tijd en kosten van de aanvraag en correspondentie met het UWV zal zeker niet vergoed worden.

Behoefte aan ondersteuning of om (kort) te klankborden?
Heeft u behoefte aan ondersteuning of wilt u (kort) hierover met iemand praten, klankborden of overleggen? Wij zijn graag bereid om u hierover vrijblijvend te woord te staan.
Ook kunnen wij u waar mogelijk helpen en ondersteunen bij dit onderwerp of dieper met u op dit onderwerp ingaan.

Neem contact met ons op via de telefoon (076 597 27 11), e-mail (helpmij@chalant.eu), website (www.chalant.eu) of loop eenvoudig even bij ons binnen aan de Beukenlaan 4 in Zundert. Wij nemen graag even de tijd om met u kennis te maken en u te woord te staan.

 

www.chalant.eu
mis geen artikelen of berichten; abonneer u op onze gratisNieuws update

bronvermelding / verantwoording / relevant referentiemateriaal:
#UWV
# Rijksoverheid – website
Rijksoverheid – nieuwsbericht