Richtinggevende schets contouren plannen Box 3 (vanaf 1-1-2022..)

Op 6 september 2019 heeft de staatssecretaris van Financiën bekendgemaakt dat hij plannen heeft om voor de zomer van 2020 een wetsvoorstel om de heffing over inkomen uit sparen en beleggen in box 3 aan te passen naar de Tweede Kamer te sturen. Volgens de eerste berekeningen zullen belastingplichtigen met uitsluitend spaargeld minder Box 3 belasting betalen. Belastingplichtigen met meer dan ca. EUR 30.000 vermogen én met beleggingen betalen de rekening. Het is de bedoeling dat het nieuwe systeem per 1 januari 2022 in werking treedt. In de genoemde brief schetst de staatssecretaris de contouren van de richtinggevende plannen van de nieuwe regeling.

Eerder berichtten wij reeds over dit voorstel en gaven wij deze illustratie die in de kamerbrief is opgenomen:

 

 

 

 

 

 

 

 

Nextens
Inmiddels zien wij dat Nextens een heel themadossier aan dit onderwerp heeft geleid met daarin onderstaande illustratie die wij mogelijk nog duidelijker vinden van voorgenoemde.

voor ons voldoende redenen om u hier even op te wijzen.

Behoefte aan ondersteuning of om (kort) te klankborden?
Heeft u behoefte aan ondersteuning of wilt u (kort) hierover met iemand praten, klankborden of overleggen? Wij zijn graag bereid om u hierover vrijblijvend te woord te staan.
Ook kunnen wij u waar mogelijk helpen en ondersteunen bij dit onderwerp of dieper met u op dit onderwerp ingaan.

Neem contact met ons op via de telefoon (076 597 27 11), e-mail, website of loop eenvoudig even bij ons binnen aan de Beukenlaan 4 in Zundert. Wij nemen graag even de tijd om met u kennis te maken en u te woord te staan.

www.chalant.eu
mis geen artikelen of berichten; abonneer u op onze gratis  Chalant Alert!

bronvermelding / verantwoording / relevant referentiemateriaal:
# kamerbrief
wet-op-het-financieel-toezicht/artikel1:1/
Richtinggevende schets contouren plannen Box 3 (vanaf 1-1-2022..)