Strand

Vakantiedagen opnemen: niet zonder regels

De huidige Corona-maatregelen treffen ons en onze samenleving op vele punten. Ook vakantieplannen moeten noodgedwongen uitgesteld worden of gaan zelfs helemaal niet meer door. Soms hebben werknemers hun vakantiedagen al aangevraagd, maar willen ze de vakantieperiode toch nog wijzigen. Bovendien kunnen werkgevers te maken krijgen met een tekort aan werk waardoor zij werknemers willen verplichten vakantiedagen op te nemen. Hoe zit het precies met vakantiedagen?

Regels…
Volgens de wet hebben werknemers jaarlijks minimaal recht op vier weken vakantieverlof. De werkgever moet de werknemers in de gelegenheid stellen om die vakantiedagen op te nemen. Het vaststellen van de vakantieperiode gebeurt in overleg tussen de werkgever en de werknemer, waarbij de werkgever rekening houdt met de wensen van de werknemer.

Praktisch artikel
Jan Gerrit Kroon van Blue Legal advocaten in Breda heeft, in onze ogen, een prima artikel geschreven over en antwoorden gegeven op deze vraag. Wij verwijzen dan ook graag naar dit artikel mocht u hier zelf vragen over hebben. U vind dit artikel via deze link: https://blue-legal.nl/blog/hoe-zit-het-met-vakantie-wijzigen-intrekken-verplichten

Behoefte aan ondersteuning of om (kort) te klankborden?
Heeft u behoefte aan ondersteuning of wilt u (kort) hierover met iemand praten, klankborden of overleggen? Wij zijn graag bereid om u hierover vrijblijvend te woord te staan.
Ook kunnen wij u waar mogelijk helpen en ondersteunen bij dit onderwerp of dieper met u op dit onderwerp ingaan.

Neem contact met ons op via de telefoon (076 597 27 11), e-mail (helpmij@chalant.eu), website of loop eenvoudig even bij ons binnen aan de Beukenlaan 4 in Zundert.
Wij nemen graag even de tijd om met u kennis te maken en u te woord te staan.

www.chalant.eu

Dit bericht is geplaatst op onze website onder Chalant Alert!.
Deze berichten worden vervolgens doorgeplaatst naar Facebook en Twitter en wekelijks op zaterdag verzameld verstuurd naar een verzamel e-maillijst.
Wilt u geen bericht missen, volg dan onze Facebook pagina, onze Twitter lijn en/of abonneer u op onze  Chalant Alert! e-mail lijst.

bronvermelding / verantwoording / relevant referentiemateriaal:

# BlueLegal.nl