Heeft u al een voorlopige aanslag 2021 ontvangen?

De Belastingdienst is weer begonnen met het versturen van de voorlopige aanslagen (voor 2021), zowel voor inkomstenbelasting als voor de vennootschapsbelasting. U heeft deze dus al ontvangen, of u zal deze binnenkort ontvangen. 

De voorlopige aanslag
De voorlopige aanslag is gebaseerd op de gegevens die de Belastingdienst heeft op het moment dat zij de voorlopige aanslag versturen. Uw situatie kan in de tussentijd echter zijn veranderd. Denk bijvoorbeeld aan veranderde inkomsten, een wijziging in uw hypotheekrenteaftrek of een veranderde afdracht van bijvoorbeeld arbeidsongeschiktheidspremies. Dit soort wijzigingen heeft vanzelfsprekend invloed op de belasting die u moet betalen. Om te voorkomen dat u bij aan het eind van het jaar plots moet bijbetalen zal uw voorlopige aanslag er dan ook op aangepast moeten worden. Check daarom snel of uw voorlopige aanslag nog klopt.

Voor particulieren
Het programma waarmee u een voorlopige aanslag inkomstenbelasting over 2021 kunt aanvragen of wijzigen is beschikbaar op www.belastingdienst.nl.
Moet u over 2021 belasting bijbetalen, bijvoorbeeld omdat u omdat u inkomen of pensioen van meerdere instanties ontvangt of partneralimentatie ontvangt? Vraag de Belastingdienst dan om een voorlopige aanslag over 2021. Op die manier kunt u de belasting gespreid (maandelijks) betalen en hoeft u niet duizenden euro’s ineens af te tikken.

Voor ondernemers en ondernemingen
Verwacht u meer winst te maken in 2021 maar heeft u geen voorlopige aanslag ontvangen? Vraag er dan snel een aan.

Jaarlijkse check-up 
Krijgt u jaarlijks al een voorlopige aanslag? Dan krijgt u eind 2020 of begin 2021 automatisch bericht over 2021. Deze is gebaseerd op de laatst bekende voorlopige aanslag of op de definitieve aanslag 2019. Controleer of de gegevens nog kloppen en wijzig ze zo nodig eenvoudig zelf via www.belastingdienst.nl
Lees voor meer informatie ook de infographic ‘Uw voorlopige aanslag en de coronacrisis’ van de Belastingdienst.

Behoefte aan ondersteuning of om (kort) te klankborden?
Heeft u behoefte aan ondersteuning of wilt u (kort) hierover met iemand praten, klankborden of overleggen? Wij zijn graag bereid om u hierover vrijblijvend te woord te staan.
Ook kunnen wij u waar mogelijk helpen en ondersteunen bij dit onderwerp of dieper met u op dit onderwerp ingaan.

Neem contact met ons op via de telefoon (076 597 27 11), e-mailwebsite of loop eenvoudig even bij ons binnen aan de Beukenlaan 4 in Zundert. Wij nemen graag even de tijd om met u kennis te maken en u te woord te staan.

www.chalant.eu
mis geen artikelen of berichten; abonneer u op onze gratis  Chalant Alert!

bronvermelding / verantwoording / relevant referentiemateriaal