Vraag op tijd btw terug uit andere EU-landen

Betaalde u in 2015 btw in een ander EU-land die u nog wilt terugvragen? Doe dat dan nu alvast, om te voorkomen dat u te laat bent en u die btw niet meer terugkrijgt.

Verzoeken over 2015 moet u vóór 1 oktober 2016 versturen. Ook btw die u in het eerste kwartaal van 2016 betaalde in een ander EU-land, kunt u al terugvragen.

Terugvragen kan via een fiscaal dienstverlener of via het onderdeel ‘Inloggen voor ondernemers’ op de site van de Belastingdienst.

Verzoek indienen via de site van de Belastingdienst
Als u zélf voor de eerste keer btw uit een ander EU-land terugvraagt, moet u inloggegevens aanvragen, u krijgt deze inloggegevens binnen 4 weken per papieren post.
Als u uw inloggegevens kwijt bent, kunt u de BelastingTelefoon bellen. De inloggegevens worden dan binnen een week per papieren post verstuurd.

Meer weten?
Meer informatie, zoals drempelbedragen en de eisen die de verschillende EU-landen stellen aan het verzoek om teruggaaf, vindt u op de site van de Belastingdienst: Btw terugvragen uit a
ndere EU-landen
. Of kijk op de website van de Europese Commissie.

Uiteraard wij u helpen met het terugvragen van btw uit andere EU landen. Neem vrijblijvend contact met ons op om de mogelijkheden door te nemen.

Chalant2016-breed-RGB