Echtscheiding = touwtrekken

Echtscheiding en wat daarbij komt kijken

Als partners besloten hebben om te gaan scheiden en daarbij hulp zoeken, is er natuurlijk eerst aandacht voor de emotionele kant. Als een adviseur wordt ingeschakeld, zal de financieel georiënteerde adviseur vervolgens al snel denken aan de verdeling van het vermogen en de afspraken over alimentatie, terwijl de jurist zich meer bezighoudt met het traject en de positie van alle betrokkenen. Er komt bij een scheiding heel veel kijken. De adviseur kan niet op alle vlakken behulpzaam zijn, maar kan wel structuur aanbrengen en een houvast geven.

Kennis, ervaring en specialisme
Vanuit onze kern-dienstverlening werken wij reeds vele jaren samen met Auxilium Adviesgroep in Leusen.

Een echtscheiding is vaak een ingewikkeld en emotioneel traject, waarbij vele aspecten een rol spelen en waarbij onze expertise vaak net iets tekort schiet om u als ondernemer goed van dienst te kunnen zijn. Juist om alle aspecten die bij een echtscheiding om de hoek komen kijken goed en degelijk te kunnen behandelen haken wij graag de specialisten van Auxilium aan. Auxilium biedt voor ons én voor u één loket waar u en wij al onze vragen terecht kunnen.

Het echtscheidingsteam van Auxilium kan de scheiding van begin tot einde kunnen begeleiden en u bij staan in de juridische procedure. Deze specialisten denken met u mee en werken op een constructieve wijze met ons samen. Zo wordt u wordt van A tot Z ondersteund of volledig ontzorgd.

Artikelen
Het echtscheidingsteam heeft een tweeluik geschreven, bedoeld om op hoofdlijnen inzicht te bieden welke zaken in ieder geval bij de adviseur aan de orde moeten komen en wat daarbij te verwachten is.

In het eerste deel komt het traject van de echtscheiding aan de orde, daarna de verplichtingen van de ouders ten opzichte van de kinderen en ten slotte de verdeling en verrekening van het vermogen van de echtgenoten.
In het tweede deel gaan zij in op het inkomen na de scheiding (partner- en kinderalimentatie), het pensioen en overlijden tijdens of na de scheiding.

Omdat dit tweeluik natuurlijk niet alleen voor ons als adviseurs interessant maar ook voor u als betrokkene geven wij hier de download links naar deze twee delen opgenomen
Klik hier om deel 1 te lezen Klik hier om deel 2 te lezen

Behoefte aan ondersteuning of om (kort) te klankborden?
Heeft u behoefte aan ondersteuning of wilt u (kort) hierover met iemand praten, klankborden of overleggen? Wij zijn graag bereid om u hierover vrijblijvend te woord te staan.

Ook kunnen wij u waar mogelijk helpen en ondersteunen bij dit onderwerp of dieper met u op dit onderwerp ingaan.

Neem contact met ons op via de telefoon (076 597 27 11), e-mailwebsite of loop eenvoudig even bij ons binnen aan de Beukenlaan 4 in Zundert. Wij nemen graag even de tijd om met u kennis te maken en u te woord te staan.

www.chalant.eu
mis geen artikelen of berichten; abonneer u op onze gratis  Chalant Alert!

bronvermelding / verantwoording / relevant referentiemateriaal:

# Auxilium Adviesgroep, Echtscheidingsteam
# Echtscheiding en wat daarbij komt kijken – deel 1 
Echtscheiding en wat daarbij komt kijken – deel 2

# Rijksoverheid
formulier-mededeling-van-scheiding-in-verband-met-verdeling-van-ouderdomspensioen