Spaargeld in een BV?

“Ik dacht in de loop der jaren een leuk spaarsaldo te hebben opgebouwd, maar het wordt elk jaar minder. Alles wordt steeds duurder en de bankrente is schrikbarend laag. Ik ontvang van de bank 1% rente en ik betaal 1,2% box-3 belasting over mijn spaargeld, dus ik betaal meer belasting dan ik aan rente ontvang! Ik hou niet van risico’s, dus beleggen in aandelen doe ik niet. Nu met de nieuwe regels van de overheid waarin grote spaarders zwaarder belast zullen worden, ben ik bang dat mijn spaargeld helemaal zal verdwijnen als sneeuw voor de zon. Is hier iets aan te doen? Ik las iets over de inbreng van mijn spaargeld in een BV of een vrijgestelde beleggingsinstelling (VBI). Zou dit iets voor mij kunnen zijn? Wat voor voordelen heeft dit voor mij?”

Zo begint de blog van Brigitte Blanken van onze collega’s van 216. Een blog / artikel waarin zij verder ingaat op de mogelijkheden om spaargeld niet op de bank maar via een Besloten Vennootschap  (BV) aan te houden. Of via een Vrijgestelde Beleggingsinstelling (VBI). Inclusief aandachtspunten voor nadere overweging.

Geïnteresseerd? Lees het hele artikel via deze link. Wij bevelen u dit artikel van harte aan om eens door te nemen.

Heeft u naar aanleiding van dit artikel vragen? Of een wens om nader met ons te overleggen, te klankborden of na te gaan hoe uw persoonlijke situatie in dit verhaal past?
Neem dan vrijblijvend contact met ons op voor het maken van een persoonlijke afspraak bij ons op kantoor of bij u thuis.

Naam + slogan (breed)