Bestaande BV als ‘spaar BV’?

http://www.dreamstime.com/1-euro-free-stock-image-imagefree56516Overweegt u om uw spaargeld in een (bestaande) BV onder te brengen? Let dan wel op wat het doel van deze BV is!

U kunt uw spaargeld prima in uw bestaande BV onderbrengen maar let op bij een stamrecht-BV of een pensioen-BV.

Stort u namelijk uw spaargeld in een stamrecht of pensioen BV dan loopt u het risico dat het gestorte geld gebruikt wordt (in de toekomst) om de uitbetaling van de stamrecht- of pensioenverplichtingen te realiseren. Tevens loopt u het risico dat u het spaargeld niet meer uit de BV kunt opnemen vanwege de uitkeringstoets.

Let bovendien op dat als u uw spaargeld onderbrengt in een (bestaande) BV u voordat u tot terugbetaling over gaat de weg langs de notaris maakt (gedeeltelijke terugbetaling) of de BV liquideert (gehele terugbetaling). Indien u dit niet doet is over de terugbetaling dividendbelasting verschuldigd…

Houdt er bovendien rekening mee dat de overheid een eventuele ‘vlucht’ naar de spaar BV naar verwachting minder aantrekkelijk zal gaan maken.

 

Ons advies: ga niet overhaast te werk om uw spaargeld in een (bestaande) BV structuur onder te brengen maar informeer u goed over alle relevante aspecten. Indien u dieper op deze materie in wilt gaan en/of met onze fiscalist hierover wilt overleggen neemt u contact met ons op via deze link.