Man op bank

AOW en pensioen? Houd rekening met mogelijke naheffing inkomstenbelasting!

Heeft u naast uw AOW inkomen uit pensioen en/of een lijfrenteuitkering? Houd tijdig rekening dat er te weinig loonheffing en premies volksverzekeringen zijn ingehouden!

Achtergrond
Bij de uitbetaling van AOW wordt standaard een loonheffingskorting toegepast die ervoor zorgt dat de bruto en netto uitkering AOW vrijwel gelijk zijn. Indien u naast uw AOW nog andere inkomsten heeft die meetellen voor het zgn. verzamelinkomen kan het voorkomen dat er gedurende het jaar te weinig belasting is ingehouden en u (via de aangifte inkomstenbelasting) een naheffing krijgt.

Voorkomen
Dit is op zich niet te voorkomen maar het effect hiervan is wel grotendeels te ‘genezen’. Door een voorlopige aanslag aan te vragen bij de Belastingdienst betaalt u gedurende het jaar bij wat ingehouden had moeten worden en voorkomt u een grote nabetaling achteraf. De voorlopige aanslag kunt u in termijnen betalen en zelfs automatisch laten incasseren zodat u er geen omkijken naar heeft

Behoefte aan ondersteuning of om (kort) te klankborden?
Heeft u behoefte aan ondersteuning of wilt u (kort) hierover met iemand praten, klankborden of overleggen? Wij zijn graag bereid om u hierover vrijblijvend te woord te staan.

Ook kunnen wij u waar mogelijk helpen en ondersteunen bij dit onderwerp of dieper met u op dit onderwerp ingaan.

Neem contact met ons op via de telefoon (076 597 27 11), e-mail, website of loop eenvoudig even bij ons binnen aan de Beukenlaan 4 in Zundert. Wij nemen graag even de tijd om met u kennis te maken en u te woord te staan.

www.chalant.eu
mis geen artikelen of berichten; abonneer u op onze gratis  Chalant Alert!

bronvermelding / verantwoording / relevant referentiemateriaal:

#