Schaakspel

Denksportverenigingen moeten per 1 januari 2022 btw gaan berekenen

Wegens een uitspraak van het Europese Hof vallen denksportvereniging niet meer onder de btw-sportvrijstelling. Per 1 januari 2022 zal de wet aangepast worden aan het oordeel van het Hof van Justitie. Dit betekent dat denksportverenigingen vanaf 2022 btw verschuldigd zijn.

Actie nodig!
Deze uitspraak hoeft voor een denksportvereniging niet altijd ongunstig te zijn. Wel is in ieder geval actie nodig: in ieder geval het overwegen of dit gunstig of ongunstig is.

Door het vervallen van de btw-vrijstelling heeft de denksportvereniging namelijk ook recht op aftrek van voorbelasting. Dit kan gunstig zijn in geval van grote investeringen, dan wel van meer kosten dan contributies. Niet voor elke denksportvereniging hoeft het niet kunnen toepassen van de btw-vrijstelling dan ook per saldo nadelig uit te pakken.

Blijkt dat het niet kunnen toepassen van de btw-vrijstelling per saldo nadelig uitpakt? Dan kan toepassing van de KOR uitkomst bieden. Indien uw omzet onder de € 20.000 op jaarbasis blijft, dan is wellicht het indienen van een verzoek om toepassing van de btw-vrijstelling voor kleine ondernemers voor u interessant. Let wel op dat dit verzoek uiterlijk 3 december moet worden ingediend om vanaf 1 januari 2022 de btw-vrijstelling voor kleine ondernemers te kunnen toepassen.

Hulp nodig?
Heeft u hulp nodig bij de overweging of dit voor uw denksportvereniging gunstig of ongunstig uitpakt? Bij het aanvragen van de KOR of bij het indienen van BTW aangiften vanaf 2022? Chalant administratie accountancy en advies kan u hierbij uiteraard van dienst zijn zodat de last van deze uitspraak niet helemaal op uw schouders terecht komt.

Behoefte aan ondersteuning of om (kort) te klankborden?
Heeft u behoefte aan ondersteuning of wilt u (kort) hierover met iemand praten, klankborden of overleggen? Wij zijn graag bereid om u hierover vrijblijvend te woord te staan.
Ook kunnen wij u waar mogelijk helpen en ondersteunen bij dit onderwerp of dieper met u op dit onderwerp ingaan.

Neem contact met ons op via de telefoon (076 597 27 11), e-mail, website,  of loop eenvoudig even bij ons binnen aan de Beukenlaan 4 in Zundert of boek een videogesprek. Wij nemen graag even de tijd om met u kennis te maken en u te woord te staan.

Chalant logo aaa

 

 

 

 

mis geen artikelen of berichten; abonneer u op onze gratis  Chalant Alert!

bronvermelding / verantwoording / relevant referentiemateriaal:
# Belastingdienst