De casus
Een man had een naheffingsaanslag motorrijtuigenbelasting gekregen. Hij was het hiermee niet eens, maar betaalde de aanslag wel en vermeldde in het opmerkingenveld: “Ik maak bezwaar.” Rechtbank Noord-Nederland was het met de inspecteur eens dat er geen sprake was van een formeel bezwaarschrift.
De argumentatie
Nut in de praktijk
Met deze uitspraak van de Rechtbank is weer bevestigd dat het ‘instrument’ dat een belastingplichtige heeft tegen een aanslag een ‘bezwaarschrift’ is. Een bezwaarschrift dient gericht te zijn aan de inspecteur van de Belastingdienst.Een bezwaarschrift kan overigens in de vorm van een (kort) briefje gevat worden. Op internet zijn diverse voorbeeldbrieven te vinden.Hulp nodig?
Heeft u hulp nodig bij het indienen of formuleren van een bezwaarschrift of twijfelt u aan het door u opgestelde bezwaarschrift? Of vind u het fijn als wij uw bezwaarschrift kort meelezen? Neem vrijblijvend contact met ons op om de opties kort te bespreken. Wij helpen u graag. U bereikt ons via helpmij@chalant.eu of 076 597 27 11.
Betalen op aangifte of wachten op aanslag?
Schenkbelasting is een belasting die u betaalt op aanslag. U ontvangt van de Belastingdienst een bericht hoeveel, wanneer, hoe en met welk kenmerk u mag/kunt betalen.
Behoefte om (kort) te klankborden?
Heeft u behoefte om (kort) hierover met iemand praten, te klankborden of overleggen? Wij zijn graag bereid om u hierover vrijblijvend te woord te staan en zeker bereid u waar mogelijk te helpen of te ondersteunen.
U kunt ons op werkdagen bellen op 076 597 27 11, ons een e-mail bericht sturen via helpmij@chalant.eu of contact opnemen via onze website www.chalant.eu
# Rechtbank Noord-Nederland