GBP 20pound note

Vraag vóór 1 oktober Britse btw (VAT) 2018 en vóór 31 oktober Britse btw (VAT) 2019 terug

Maakte u in 2018 en/of 2019 als Nederlandse ondernemer/onderneming kosten in het Verenigd Koninkrijk? En was daarin ook VAT begrepen? Vraag deze VAT dan zo snel mogelijk terug. 

Voor de VAT 2018 geldt de reguliere terugvraagtermijn (ergo, uiterlijk 30 september 2019). U kunt deze VAT terugvragen via de Nederlandse Belastingdienst, als uw onderneming in Nederland gevestigd is én u geen VAT-aangifte hoeft te doen in het Verenigd Koninkrijk.
Moet u wel VAT-aangifte doen in het Verenigd Koninkrijk? Dan verloopt uw VAT-teruggaaf via uw reguliere VAT-aangifte in het Verenigd Koninkrijk.

Na de Brexit moet de VAT rechtstreeks bij de Belastingdienst van het Verenigd Koninkrijk teruggevraagd worden. Het advies is daarom, waar mogelijk, vóór de Brexit (waarschijnlijk 31 oktober 2019) de VAT 2019 al terug te vorderen. De VAT-teruggaaf kan dan nog mee in de gebruikelijke EU procedure.

Praktisch 
Terugvragen van EU BTW (en dus ook van VAT) moet digitaal via de site van de Nederlandse Belastingdienst via “Teruggaaf van btw uit andere EU-landen” (link).
Hiervoor heeft u (separate) inloggegevens nodig. Heeft u die (nog) niet, onderneem dan actie. De verstrekking van inloggegevens kan maximaal vier weken duren.

Behoefte aan ondersteuning of om (kort) te klankborden?
Heeft u behoefte aan ondersteuning of wilt u (kort) hierover met iemand praten, klankborden of overleggen? Wij zijn graag bereid om u hierover vrijblijvend te woord te staan.
Ook kunnen wij u waar mogelijk helpen en ondersteunen bij dit onderwerp of dieper met u op dit onderwerp ingaan.

Neem contact met ons op via de telefoon (076 597 27 11), e-mail, website of loop eenvoudig even bij ons binnen aan de Beukenlaan 4 in Zundert. Wij nemen graag even de tijd om met u kennis te maken en u te woord te staan.

www.chalant.eu
mis geen artikelen of berichten; abonneer u op onze gratis  Chalant Alert!

bronvermelding / verantwoording / relevant referentiemateriaal:
website Belastingdienst
# formulier teruggaaf BTW uit andere EU-landen