Vooringevuld

Vooraf Ingevulde Aangifte 2018 (particulieren)

Ook dit jaar biedt de Belastingdienst weer de mogelijkheid voor intemediairs om gegevens uit uit Vooraf Ingevulde Aangifte (VIA) naar ons te laten sturen zodat wij deze direct in ons aangiftepakket kunnen inlezen. De gedachte is dat dit u en ons tijd scheelt en de aangifte nauwkeuriger maakt.

Achtergrond
Sinds een aantal jaren publiceert de Belastingdienst via de zgn. Vooraf Ingevulde Aangifte (VIA) een proforma belastingaangifte voor particulieren die enkel nog geverifieerd en aangevuld hoeft te worden. Doelstelling van de Belastingdienst hierbij is dat de aangifte inkomstenbelasting sneller en nauwkeuriger wordt ingevuld en ingezonden. Voordeel voor de belastingplichtige is dat voor deze inzichtelijk is welke informatie de Belastingdienst reeds heeft in haar bestanden.

Ook voor intemediairs 
Ook intermediairs kunnen van de gegevens in de VIA gebruik maken, zij het via een wat ingewikkelder proces. Om het gebruik van de gegevens veilig te stellen en niet zonder meer de gegevens voor alle intemediairs open te geven ontvangt u een brief van de Belastingdienst met een autorisatiecode nadat wij de Belastingdienst om inzage in de VIA gegevens hebben verzocht.

Gelieve deze brief direct na ontvangst aan ons door te sturen, hetzij digitaal hetzij in hardcopy, zodat wij de gegevens bij de Belastingdienst daadwerkelijk op kunnen halen. De autorisatiecode is slechts een beperkte tijd te gebruiken, vandaar de vraag deze direct aan ons door te sturen.

Behoefte aan ondersteuning of om (kort) te klankborden?
Heeft u behoefte aan ondersteuning of wilt u (kort) hierover met iemand praten, klankborden of overleggen? Wij zijn graag bereid om u hierover vrijblijvend te woord te staan.
Ook kunnen wij u waar mogelijk helpen en ondersteunen bij dit onderwerp of dieper met u op dit onderwerp ingaan.

Neem contact met ons op via de telefoon (076 597 27 11), e-mail (helpmij@chalant.eu), website (www.chalant.eu) of loop eenvoudig even bij ons binnen aan de Beukenlaan 4 in Zundert. Wij nemen graag even de tijd om met u kennis te maken en u te woord te staan.

 

www.chalant.eu
mis geen artikelen of berichten; abonneer u op onze gratisNieuws update

bronvermelding / verantwoording / relevant referentiemateriaal: