Sparen moet lonen, vindt ook het kabinet

Sparen moet lonen, toch loont sparen niet. Daarom overweegt het kabinet of spaarders in Box 3 minder belast kunnen worden. De staatsecretaris laat op prinsjesdag 2019 weten of hij denkt dat dat kan. Dit is dan niet al vanaf 2020 geregeld. In de tussentijd blijft een Open Fonds voor Gemene Rekening hét alternatief. 

Achtergrond
De Staatssecretaris heeft op maandag 15 april 2018 een brief naar de Tweede Kamers gestuurd waarin zij aangeeft dat het huidige stelsel van vermogensrendementsheffing op vele fronten discussie oproept. Zij onderzoekt alternatieven, welke dat zijn of kunnen worden is nog niet duidelijk. Ook niet hoe die alternatieven er dan uitzien.

Alternatief
Overigens is het momenteel niet onmogelijk om, redelijk laagdrempelig, uw (spaar)vermogen verhuizen van Box 3 naar Box 2.  Dit kan op verschillende manieren maar onze voorkeur gaat uit naar de route via een zogenaamd Open Fonds voor Gemene Rekening. Klik hier voor meer informatie over deze ‘spaarverslimmer’.

Op deze genoemde pagina leggen wij tevens uit waarom onze voorkeur uitgaat naar het oprichten van een Open Fonds voor Gemene Rekening en niet naar het oprichten van een Spaar BV voor dit doel. En dit is niet alleen om notarisnota’s te besparen!

Behoefte aan ondersteuning of om (kort) te klankborden?
Heeft u behoefte aan ondersteuning of wilt u (kort) hierover met iemand praten, klankborden of overleggen? Wij zijn graag bereid om u hierover vrijblijvend te woord te staan.
Ook kunnen wij u waar mogelijk helpen en ondersteunen bij dit onderwerp of dieper met u op dit onderwerp ingaan.

Neem contact met ons op via de telefoon (076 597 27 11), e-mail (helpmij@chalant.eu), website (www.chalant.eu) of loop eenvoudig even bij ons binnen aan de Beukenlaan 4 in Zundert. Wij nemen graag even de tijd om met u kennis te maken en u te woord te staan.

 

www.chalant.eu
mis geen artikelen of berichten; abonneer u op onze gratisNieuws update

bronvermelding / verantwoording / relevant referentiemateriaal:
# Open Fonds voor Gemene Rekening
# Brief 2019 04 15