Sparen moet lonen, toch?!

Sparen moet lonen, toch loont sparen niet. Dat komt door de ‘spaarboete’, het belasten van fictief rendement in Box 3 in de InkomstenBelasting. In de praktijk kan dit fictief rendement flink verschillen van het werkelijk behaalde rendement met spaargelden. Spaarzame, risicoaverse, mensen betalen hierdoor al jaren lang teveel belasting.

Achtergrond
De Belastingdienst kijkt bij de zogenoemde vermogensrendementsheffing, de belasting in Box 3 in de InkomstenBelasting, namelijk niet naar het daadwerkelijk door u gerealiseerde rendement. Nee, uw (spaar)vermogen wordt belast op basis van een fictief, bepaald, rendement. En het is verdomd moeilijk om dit fictieve rendement te behalen. Zeker voor mensen die geen risico willen lopen hun inleg kwijt te raken, en daarom het geld op een vertrouwde spaarrekening hebben en laten staan.

Alternatief
Het is niet uit te leggen dat sparen in Nederland niet loont. Door te sparen teert u juist op uw vermogen in (zonder overigens uw inleg kwijt te raken….). Echter is het niet dat u hier helemaal niets aan kunt doen! U kunt namelijk, redelijk laagdrempelig, uw (spaar)vermogen verhuizen van Box 3 naar Box 2.  Dit kan op verschillende manieren maar onze voorkeur gaat uit naar de route via een zogenaamd Open Fonds voor Gemene Rekening. Klik hier voor meer informatie over deze ‘spaarverslimmer’.

Op deze genoemde pagina leggen wij tevens uit waarom onze voorkeur uitgaat naar het oprichten van een Open Fonds voor Gemene Rekening en niet naar het oprichten van een Spaar BV voor dit doel. En dit is niet alleen om notarisnota’s te besparen!

Behoefte aan ondersteuning of om (kort) te klankborden?
Heeft u behoefte aan ondersteuning of wilt u (kort) hierover met iemand praten, klankborden of overleggen? Wij zijn graag bereid om u hierover vrijblijvend te woord te staan.
Ook kunnen wij u waar mogelijk helpen en ondersteunen bij dit onderwerp of dieper met u op dit onderwerp ingaan.

Neem contact met ons op via de telefoon (076 597 27 11), e-mail (helpmij@chalant.eu), website (www.chalant.eu) of loop eenvoudig even bij ons binnen aan de Beukenlaan 4 in Zundert. Wij nemen graag even de tijd om met u kennis te maken en u te woord te staan.

 

www.chalant.eu
mis geen artikelen of berichten; abonneer u op onze gratisNieuws update

bronvermelding / verantwoording / relevant referentiemateriaal:
# Open Fonds voor Gemene Rekening