Zonnepanelen op dak

Salderingsregeling zonnepanelen ongewijzigd tot 2023

De minister van Economische Zaken en Klimaat en de staatssecretaris van Financiën hebben besloten de salderingsregeling voor zonnepanelen tot 1 januari 2023 ongewijzigd voort te zetten.

Betekenis van dit besluit 
Dit betekent dat tot 1 januari 2023 er niets verandert voor wie al zonnepanelen heeft. Het blijft hierdoor financieel aantrekkelijk voor huishoudens en bedrijven om te investeren in zonnepanelen. Eigenaren van zonnepanelen kunnen 3 jaar langer salderen dan was voorzien in het regeerakkoord.

Na 2023..
Per 1 januari 2023 zal de salderingsregeling geleidelijk afbouwen. Dat wil zeggen dat het voordeel dat huishoudens en bedrijven ontvangen op hun energiebelastingen – in ruil voor het terugleveren aan het net – elk jaar iets vermindert. 
Vanaf 2023 zal ieder huishouden en bedrijf met zonnepanelen automatisch meegaan met de afbouw van salderen.

De geleidelijke afbouw van de salderingsregeling brengt met zich mee dat het straks voor de Belastingdienst noodzakelijk is dat eigenaren van zonnepanelen beschikken over een meter die de levering en teruglevering van energie afzonderlijk kan meten. Dit wordt een meter met een dubbel telwerk genoemd. Vanaf 1 januari 2023 moeten huishoudens en mkb-bedrijven met zonnepanelen verplicht over zo’n meter beschikken.

Behoefte aan ondersteuning of om (kort) te klankborden?
Heeft u behoefte aan ondersteuning of wilt u (kort) hierover met iemand praten, klankborden of overleggen? Wij zijn graag bereid om u hierover vrijblijvend te woord te staan.
Ook kunnen wij u waar mogelijk helpen en ondersteunen bij dit onderwerp of dieper met u op dit onderwerp ingaan.

Neem contact met ons op via de telefoon (076 597 27 11), e-mail (helpmij@chalant.eu), website (www.chalant.eu) of loop eenvoudig even bij ons binnen aan de Beukenlaan 4 in Zundert. Wij nemen graag even de tijd om met u kennis te maken en u te woord te staan.

 

www.chalant.eu
mis geen artikelen of berichten; abonneer u op onze gratisNieuws update

bronvermelding / verantwoording / relevant referentiemateriaal:
Rijksoverheid