Online OndernemersCheck helpt ondernemers op weg

De Belastingdienst startte onlangs de online campagne Ondernemerschap. Centraal staat de vraag welke zzp’er ondernemer is voor de inkomstenbelasting en recht heeft op ondernemersaftrekposten. De door de Belastingdienst geïntroduceerde “OndernemersCheck” kan hierbij van dienst zijn.

Met de OndernemersCheck kan de zzp’er erachter komen of de Belastingdienst hem ziet als ondernemer voor de inkomstenbelasting.
Uit onderzoek van de Belastingdienst blijkt namelijk dat mensen niet goed het verschil weten tussen inkomstenbelasting en omzetbelasting.

Verschil Ondernemerschek en Wet DBA
Op de website van de OndernemersCheck leest u nieuwe informatie over het verschil tussen de OndernemersCheck en de Wet Deregulering beoordeling arbeidsrelatie (DBA). Het komt vaak voor dat zzp’ers in de veronderstelling zijn dat zij door de OndernemersCheck te doen, gedekt zijn voor de Wet DBA. Dit is namelijk niet het geval.Let op! De OndernemersCheck toetst niet of de ondernemer werkt volgens de wet DBA. Je kunt dan ook geen zekerheid ontlenen aan het invullen van en de uitkomst uit de OndernemersCheck.

De Belastingdienst vindt het belangrijk dat kleine ondernemers jaarlijks de check doen. De OndernemersCheck biedt in veel gevallen een goede indicatie aldus de Belastingdienst.

Meer informatie
Lees meer over de Ondernemerscheck op belastingdienst-in-beeld.nl
De Ondernemerscheck op Belastingdienst-Ondernemerscheck