horloge

Dien uw belastingaangifte vennootschapsbelasting in voor 1 juni of vraag uitstel aan

De aangifte voor de vennootschapsbelasting 2018 moet in principe voor 1 juni 2019 zijn ingediend. Maar als u dit nog niet heeft gedaan en (extra) tijd nodig heeft kunnen wij u wellicht helpen door uitstel voor u aan te vragen. 

Boete bij te laat indienen aangifte 
Dient u uw aangifte niet in, dan krijg u niet alleen een boete, maar ook een ambtshalve aanslag opgelegd. De fiscus gaat voor de vaststelling van het inkomen dan uit van een schatting. Die schatting moet zo veel mogelijk berusten op redelijke uitgangspunten. In de meeste gevallen zal deze aanslag hoger zijn dan de aanslag die zou zijn opgelegd als u wel aangifte had gedaan. Tegen deze aanslag kunt u, net zoals bij een gewone aanslag bezwaar aantekenen. Houd er wel rekening mee dat er vaak een zwaardere bewijslast geldt als u geen aangifte is ingediend.

Uitstel mogelijk via belastingconsulent
Als u uw aangifte nog niet hebt ingediend is uitstel via een belastingconsulent mogelijk. zolang u nog niet de herinneringsbrief voor het indienen van de aangifte heeft gekregen.
‘Voordeel’ van uitstel via een belastingconsulent is dat deze langer uitstel kan krijgen dan u zelf bij de Belastingdienst kunt regelen.

Uitstel regelen via Chalant 
Wij kunnen voor u uitstel van de aangifteplicht aanvragen via onze lijntjes met de Belastingdienst. Wij nemen u dan op in onze uitstelregeling belastingconsulenten.
Voor klanten en relaties bieden wij deze dienst kosteloos aan als service.

Wilt u dat wij ook voor u uitstel aanvragen via onze uitstelregeling belastingconsulenten? Met uw contactgegevens en RSIN (het BSN voor rechtspersonen) kunnen wij dit voor oppakken.

Behoefte aan ondersteuning of om (kort) te klankborden?
Heeft u behoefte aan ondersteuning of wilt u (kort) hierover met iemand praten, klankborden of overleggen? Wij zijn graag bereid om u hierover vrijblijvend te woord te staan.
Ook kunnen wij u waar mogelijk helpen en ondersteunen bij dit onderwerp of dieper met u op dit onderwerp ingaan.

Neem contact met ons op via de telefoon (076 597 27 11), e-mail (helpmij@chalant.eu), website (www.chalant.eu) of loop eenvoudig even bij ons binnen aan de Beukenlaan 4 in Zundert. Wij nemen graag even de tijd om met u kennis te maken en u te woord te staan.

 

www.chalant.eu
mis geen artikelen of berichten; abonneer u op onze gratisNieuws update

bronvermelding / verantwoording / relevant referentiemateriaal: