bitcoin

de Bitcoin fiscaal bezien

Cryptomunten zijn door de enorme prijsstijgingen eind 2017 groots in de aandacht gekomen. Om deze reden heeft het SRA een artikel geschreven over de behandeling in de inkomsten- en vennootschapsbelasting van digitale valuta.

Cryptomunten
Cryptocurrency is digitaal geld. U kunt betalen of betaald worden in cryptomunten, daarin beleggen en handelen en speculeren op waardeontwikkelingen. Er is geen koppeling aan bestaande waarden, zoals goud. Waarde ontstaat door vertrouwen in de ‘munt’ en de achterliggende ‘blockchain’. Dat vertrouwen is wisselend en zo ook de koers. Cryptomunten kunnen worden gekocht op een beurs of als beloning worden gegenereerd bij het proces dat ‘mining’ heet. Bij mining zet je een computer in om transacties binnen een blockchain vast te leggen en te valideren.

Artikel SRA
Het SRA heeft een, in onze ogen een interessant en toegankelijk, artikel geschreven over de behandeling van cryptomunten in de Nederlandse fiscale context. U vind dit artikel via deze link.

Behoefte aan ondersteuning of om (kort) te klankborden?
Heeft u behoefte aan ondersteuning of wilt u (kort) hierover met iemand praten, klankborden of overleggen? Wij zijn graag bereid om u hierover vrijblijvend te woord te staan.
Ook kunnen wij u waar mogelijk helpen en ondersteunen bij dit onderwerp of dieper met u op dit onderwerp ingaan.

Neem contact met ons op via de telefoon (076 597 27 11), e-mail (helpmij@chalant.eu), website (www.chalant.eu) of loop eenvoudig even bij ons binnen aan de Beukenlaan 4 in Zundert. Wij nemen graag even de tijd om met u kennis te maken en u te woord te staan.

 

www.chalant.eu
mis geen artikelen of berichten; abonneer u op onze gratisNieuws update

bronvermelding / verantwoording / relevant referentiemateriaal:

# SRA