Benut de Energie-investeringsaftrek 2018 optimaal

Overweegt u om te investeren in een nieuw bedrijfsmiddel dat in 2018 nog kwalificeert voor Energie-investeringsaftrek (EIA)? Wacht dan niet te lang. Zeer waarschijnlijk bedraagt het aftrekpercentage namelijk volgend jaar 9,5% minder.

Beoordeel in 2018 uw investeringsplanning. Staan hier investeringen op die in 2018 op de Energielijst staan en staat de investering gepland voor 2019? Dan kan het verstandig zijn de investering naar voren te halen. In 2018 bedraagt de EIA namelijk nog 54,5%. De plannen zijn om dit percentage vanaf 2019 te verlagen met 9,5% naar 45%. Daarnaast zal de Energielijst ook voor 2019 weer worden herzien. Het bedrijfsmiddel dat u overweegt te kopen staat daarom mogelijk in 2019 niet meer op de Energielijst. U krijgt in dat geval in 2019 géén EIA.

Naast de EIA heeft u mogelijk ook recht op kleinschaligheidsinvesteringsaftrek (KIA). De hoogte hiervan is afhankelijk van de hoogte van uw totale investeringen. Door meer te investeren, gaat uw KIA mogelijk omlaag tot mogelijk nihil. Neem dit mee in de beoordeling van uw fiscaal optimale investeringsplanning.

Behoefte om (kort) te klankborden?
Heeft u behoefte om (kort) hierover met iemand praten, te klankborden of overleggen?
Wij zijn graag bereid om u hierover vrijblijvend te woord te staan en zeker bereid u waar mogelijk te helpen of te ondersteunen.
Ook kunnen wij de EIA subsidieaanvraag in het portaal van RVO voor u verzorgen.

U kunt ons op werkdagen bellen op 076 597 27 11, ons een e-mail bericht sturen via helpmij@chalant.eu of contact opnemen via onze website www.chalant.eu

www.chalant.eu

bronvermelding / verantwoording / relevant referentiemateriaal:
# Kamerbrief
# Energielijst 2018