Belastingdienst publiceert 25 belangrijkste vragen over de VAR na 1 mei 2016

De Belastingdienst gaat verder met haar voorlichtingscampagne in het kader van de Wet DBA en heeft de 25 belangrijkste vragen die, volgens hen, leven bij ondernemers over de VAR na 1 mei 2016 op haar website gepubliceerd.

Vanaf 1 mei vervalt de Verklaring Arbeidsrelatie (VAR). Ter vervanging van de VAR kunnen opdrachtgevers en zelfstandigen zonder personeel – als zij dat willen – een modelovereenkomst gebruiken om vooraf zekerheid te hebben over de voorgenomen arbeidsrelatie en zo te weten dat er geen sprake is van een dienstbetrekking (Wet DBA)

De Belastingdienst is inmiddels met een voorlichtingscampagne gestart over de Wet DBA. De campagne bestaat uit fysieke voorlichting, online voorlichting en individuele voorlichting. De online voorlichting bestaat uit onder meer het informeren via www.belastingdienst.nl. Op de site van de Belastingdienst zijn inmiddels de “25 belangrijkste vragen (en antwoorden) over de VAR na 1 mei 2016″ -het moment dat de VAR vervalt- gepubliceerd.

Ook heeft de Belastingdienst de “10 belangrijkste vragen over de VAR tot 1 mei 2016″ op haar site gepubliceerd.

Analyse en advies

Wij adviseren u, als u als ZZP’er voor opdrachtgevers werkt of als u als opdrachtgever ZZP’ers inschakelt, om kennis te nemen van deze vragen/antwoorden om te beoordelen of deze voor u van belang zijn of (kunnen) bijdragen aan uw kennis over dit onderwerp.

U kunt de sites direct benaderen via de hierna opgenomen links:
25 belangrijkste vragen (en antwoorden) over de VAR na 1 mei 2016
10 belangrijkste vragen over de VAR tot 1 mei 2016

En verder

Uiteraard nodigen wij u uit om, als naar aanleiding van deze vragen/antwoorden of over dit onderwerp specifieke vragen heeft contact met ons op te nemen. Dit kan onder andere via deze contactlink

Chalant2016-breed-RGB