Administratie uitbesteden of zelf doen?

Indien u twijfelt over de (dienstverlening van) uw huidige boekhouder of accountant of twijfelt of u nog steeds het best de administratie (en fiscale aangiften) zelf blijft verzorgen is dít het moment om de spreekwoordelijke koe bij de hoorns te vatten.

Nu het eerste kwartaal van 2017 is gestart en de werkzaamheden voor de eerste kwartaalaangifte 2017 nog opgepakt moeten gaan worden is dit hét moment om te besluiten of u een wijziging wilt aanbrengen in de wijze waarop uw administratie en fiscale aangiften worden verzorgd. Immers zijn er voor 2017 waarschijnlijk nog weinig tot geen werkzaamheden verricht waardoor een overstap zonder ‘dubbel werk’ gerealiseerd kan worden zonder dat de eerstvolgende fiscale aangifte termijnen in gevaar hoeven te komen.

Overwegingen

Neem in deze overweging mee in welke mate u tevreden bent over uw huidige dienstverlener(s) en op welke gebieden u graag andere gedragingen zou zien.

Neem in deze overweging ook mee in welke mate u op dit moment zelf werkzaamheden aan de administratie en/of fiscale aangiften besteedt en of dit past bij u als persoon en de juiste keuze is voor (de groei van) uw onderneming. U kunt natuurlijk prima uw administratie zelf doen, al dan niet met online boekhoudpakketten, maar kunt u deze tijd niet beter aan uw onderneming, aan acquisitie of aan uw gezin of aan u zelf besteden?
Ondernemen is immers vooruitkijken en daartoe benodigde beslissingen nu nemen.

Hulp is dichtbij

Beslissingen moet u als ondernemer zelf nemen, dat kunnen wij niet vslide1oor u doen of uit handen nemen.
Wij kunnen u als ondernemer wel helpen bij het nemen van beslissingen. Onder andere door op punten van overweging te duiden en deze bespreekbaar te maken. Of door opties en mogelijke uitkomsten van beslissingen voor u uit te werken en samen met u door te nemen. Als sparringpartner en ‘positief kritische vriend’ zien wij zaken vaak door een ‘andere bril’ en dat brengt daarmee altijd een ‘ander licht’ op de zaak.

Naam + slogan (breed) Ook kunnen wij u uiteraard helpen en ontzorgen met betrekking tot het voeren van de administratie, het verzorgen van fiscale aangiften (omzetbelasting, inkomstenbelasting, vennootschapsbelasting) en het opmaken van jaarstukken, jaarrekeningen, prognoses en management dashboards.

 

En nu?

Indien u over dit of andere onderwerpen eens vrijblijvend zou willen klankborden of vrijblijvend kennis wilt maken met onze visie en onze manier van werken nodigen wij u graag uit om contact met ons op te nemen. Wij spreken dan graag af bij u op de zaak of bij ons op kantoor, wat u het meest aanspreekt. Ook een afspraak buiten kantooruren of via Skype behoort tot de mogelijkheden.


 

de eerstvolgende fiscale aangifte termijnen

Eind maart dient, indien u voor de omzetbelasting jaaraangiften moet doen, de aangifte omzetbelasting over 2016 ingediend (en betaald) zijn. Houd hier rekening mee indien u zelf uw administratie verzorgt.

In april dient, inden u voor de omzetbelasting kwartaalaangiften moet doen, de aangifte omzetbelasting over het eerste kwartaal 2017 ingediend (en betaald zijn). Houd hier rekening mee indien u zelf uw administratie verzorgt.