90% kleine ondernemers besteedt administratie niet uit

De meerderheid van de zzp’ers en kleine ondernemers (89%) houdt de boekhouding zelf bij. De helft schakelt hierbij incidenteel de hulp van een boekhouder in. Dit blijkt uit onderzoek van International Card Services (ICS) onder ruim 500 Nederlandse zzp’ers en ondernemers met maximaal 20 werknemers.

Als de hulp van een boekhouder wordt ingeschakeld, dan is dat voor het opstellen van een jaarrekening of voor de jaarlijkse belastingaangifte. Slechts een op de tien zelfstandigen besteedt de administratie volledig uit. Volgens de onderzoekers zijn steeds meer zelfstandigen van de voordelen overtuigd van een online boekhoudprogramma ten opzichte van een offline methode. Van de respondenten die de administratie in eigen beheer hebben, maakt een derde (31%) gebruik van online boekhoudsoftware.

Verstandig?
Het is de vraag of het verstandig is om de administratie (geheel) zelf te doen zonder inschakelen van externe hulp. Natuurlijk scheelt het aanmerkelijk in de kosten als je als ondernemer zelf je boekhouding en (fiscale) aangiften doet. Anderzijds kun je in de tijd dat je hiermee bezig bent niet zelf ondernemen (daar was je toch ondernemer voor geworden?!) en/of kun je deze tijd niet aan jezelf, je gezin of je kinderen besteden (wat doe je liever?!). Tevens loopt je risico dat je fouten maakt die externe hulp niet zou maken of dat je kansen mist die externe hulp wel voor je zou zien.

Nu is het voeren van administratie, verzorgen van fiscale aangiften en klankborden met en adviseren van ondernemers juist iets waar wij goed in zijn en ons werk van hebben gemaakt. Met oog voor u als ondernemer en oog voor uw onderneming.  Dag in, dag uit en met veel plezier en enthousiasme.

Geïnteresseerd?
Bent u getriggerd, geïnteresseerd en/of benieuwd of uitbesteden van uw administratie en/of (fiscale) aangiften ook voor u interessant is of kan zijn?

Wij zijn graag bereid om u hierover vrijblijvend te woord te staan en samen na te gaan of en waar het mogelijk is u te helpen of te ondersteunen. De keuze om hier wel of niet op in te gaan is daarna volledig vrij en aan u.

U kunt ons op werkdagen bellen op 076 597 27 11, ons een e-mail bericht sturen via helpmij@chalant.eu of contact opnemen via onze website www.chalant.eu

www.chalant.eu

bronvermelding / verantwoording / relevant referentiemateriaal:
Artikel Nextens