Aansprakelijkheid ondernemer [psd]

Narcistische leiders: hoe komen ze op en hoe functioneren ze?

In de tijd waarin we de komende maanden terecht gaan komen wordt er van leidinggevenden veel gevraagd. Veel leidinggevenden hebben narcistische trekjes. In de tijd van crisis en verandering kan dat zeer behulpzaam zijn om bepaalde veranderingen door te voeren. In combinatie met stress en tegenvallende (financiële) resultaten kunnen deze eigenschappen contraproductief uitwerken. Zoek niet naar de zondebok maar heb empathie voor het gehele team, want de effecten op het team zijn meestal groter dan de leider zich indenkt…….. Wellicht de komende dagen tijdens het mooie weer eens nadenken waar jij als leider staat.

Interessant artikel
De Universiteit van Amsterdam heeft aan de narcistische leider en de kenmerken van narcisistisch leiderschap een, in onze ogen, interessant artikel geschreven. Het artikel stamt uit 2019 maar is nu zeker nog steeds relevant.

Wij verwijzen dan ook graag naar dit artikel mocht u hier zelf vragen over hebben. U vind dit artikel via deze link:  https://www.uva.nl/shared-content/faculteiten/nl/faculteit-der-maatschappij-en-gedragswetenschappen/nieuws/2019/09/narcistische-leiders-hoe-komen-ze-op-en-hoe-functioneren-ze.html?cb&cb

Behoefte aan ondersteuning of om (kort) te klankborden?
Heeft u behoefte aan ondersteuning of wilt u (kort) hierover met iemand praten, klankborden of overleggen? Wij zijn graag bereid om u hierover vrijblijvend te woord te staan.
Ook kunnen wij u waar mogelijk helpen en ondersteunen bij dit onderwerp of dieper met u op dit onderwerp ingaan.

Neem contact met ons op via de telefoon (076 597 27 11), e-mail (helpmij@chalant.eu), website of loop eenvoudig even bij ons binnen aan de Beukenlaan 4 in Zundert.
Wij nemen graag even de tijd om met u kennis te maken en u te woord te staan.

www.chalant.eu

Dit bericht is geplaatst op onze website onder Chalant Alert!.
Deze berichten worden vervolgens doorgeplaatst naar Facebook en Twitter en wekelijks op zaterdag verzameld verstuurd naar een verzamel e-maillijst.
Wilt u geen bericht missen, volg dan onze Facebook pagina, onze Twitter lijn en/of abonneer u op onze  Chalant Alert! e-mail lijst.

bronvermelding / verantwoording / relevant referentiemateriaal:

Universiteit van Amsterdam