Aansprakelijkheid ondernemer [psd]

Aansprakelijkheid van de ondernemer

Een veelgestelde vraag is hoe het zit met aansprakelijkheid van de ondernemer. De meeste mensen weten wel dat je als ZZP’er, als Eenmanzaak of Vennoot in een Vennootschap onder Firma met je privé vermogen aansprakelijk bent voor schulden van de onderneming. In alle opzichten en alle gevallen. Huwelijkse voorwaarden kunnen mogelijk nog wat redding bieden. Maar hoe zit het met iemand die onderneemt via een Besloten Vennootschap (BV)? 

Aansprakelijkheid
Een ondernemer kan veel civiele aansprakelijkheid ontlopen door zijn onderneming van zijn eenmanszaak te laten overgaan naar een eigen B.V. Maar onder bepaalde omstandigheden is hij nog steeds aansprakelijk te stellen.

ondernemer in visier

Praktisch artikel
De redactie van Taxence heeft, in onze ogen,  een prima artikel geschreven over en antwoorden gegeven op deze vraag. Wij verwijzen dan ook graag naar dit artikel mocht u hier zelf vragen over hebben. U vind dit artikel via deze link: https://www.taxence.nl/dga-bv/ook-met-een-b-v-behoudt-dga-nog-wat-aansprakelijkheid/

Behoefte aan ondersteuning of om (kort) te klankborden?
Heeft u behoefte aan ondersteuning of wilt u (kort) hierover met iemand praten, klankborden of overleggen? Wij zijn graag bereid om u hierover vrijblijvend te woord te staan.
Ook kunnen wij u waar mogelijk helpen en ondersteunen bij dit onderwerp of dieper met u op dit onderwerp ingaan.

Neem contact met ons op via de telefoon (076 597 27 11), e-mail (helpmij@chalant.eu), website of loop eenvoudig even bij ons binnen aan de Beukenlaan 4 in Zundert.
Wij nemen graag even de tijd om met u kennis te maken en u te woord te staan.

www.chalant.eu

Dit bericht is geplaatst op onze website onder Chalant Alert!.
Deze berichten worden vervolgens doorgeplaatst naar Facebook en Twitter en wekelijks op zaterdag verzameld verstuurd naar een verzamel e-maillijst.
Wilt u geen bericht missen, volg dan onze Facebook pagina, onze Twitter lijn en/of abonneer u op onze  Chalant Alert! e-mail lijst.

bronvermelding / verantwoording / relevant referentiemateriaal:

# Taxence.nl