Pensioen Eigen Beheer eindigt, en nu?

coins-e830b30c2bHet kabinet wil dat regelingen Pensioen Eigen Beheer verdwijnen, dat is kortweg hetgeen er momenteel aan de hand is. Hiervoor heeft staatssecretaris Wiebes een aantal scenario’s bedacht/uitgewerkt uit welke u als Pensioenuitvoerder (de B.V. met een Pensioenvoorziening Eigen Beheer) tezamen met uw Pensioengerechtigde (de DGA en diens (gewezen) Partner) kunt kiezen. Maar is er eigenlijk wel voor iedereen te kiezen en wat moet er dan gedaan worden? 

Hierover wordt veel geschreven, heel veel geschreven. Deze pagina biedt een verzamelpunt voor al deze pagina’s, artikelen, blogs en andere uitingen welke op internet worden geplaatst. Om u een zo compleet mogelijk beeld te schetsen wat er speelt.

Partij Titel Publicatiedatum
PWC Stemming over wetsvoorstel pensioen in eigen beheer uitgesteld  20-12-2016
PWC Flyer: Pensioen in eigen beheer vereist actie 09-2016
PWC Het einde van het pensioen in eigen beheer nadert: wat zijn uw opties? 07-12-2016
Akkermans & Partners DGA Uitfaseren pensioen in eigen beheer (whitepaper) 07-12-2016
Rijksoverheid Dga en partner hebben genoeg alternatieven 06-12-2016
SRA Brandbrief over pensioen in eigen beheer naar Eerste Kamer 01-12-2016
SRA Pensioen in eigen beheer afgeschaft! Wat nu? 29-11-2016
KNAB Pensioen in eigen beheer verdwijnt, onderneem actie! 23-11-2016
 van Oers Einde pensioen in eigen beheer! Wat moet u nu doen?  19-10-2016
Business Compleet Duidelijkheid over het pensioen in eigen beheer 17-10-2016
BelastingBelangen Afschaffing pensioen in eigen beheer: 34,5% korting! 01-07-2016
 Chalant Wiebes wil pensioen in eigen beheer voor dga’s afschaffen
 Chalant Besluitvorming over Pensioen Eigen Beheer uitgesteld

 

actie voor u als pensioengerechtigde DGA of (gewezen) partner
Het is van belang dat u zelf een oordeel vormt over deze materie, de mogelijkheden welke de ontwikkelingen zich bieden en de consequenties die hiermee gepaard gaan. U kunt en mag hiervoor niet volledig steunen op uw (huidige) adviseur, accountant of boekhouder.

De materie is echter complex. Héél complex. En wij kunnen ons voorstellen dat u behoefte heeft aan een klankbord om mee te overleggen en uw gedachten tegenaan te kunnen houden.  En helaas is dit niet op te lossen met een (simpel) rekenmodel die vervolgens alle antwoorden geeft.

Medewerkers van Chalant staan u graag te woord en gaan in een persoonlijk gesprek graag dieper met u in op de materie. Neem vrijblijvend contact met ons op of loop even binnen aan de Beukenlaan 4 in Zundert.

www.chalant.eu


een kleine noot is op zijn plaats: (c)opyright van de artikelen alsmede de vaktechnische (inhoudelijke) verantwoordelijkheid ligt bij de partij welke het stuk heeft geschreven en reeds eerder op een pubiek toegankelijke plaats op het internet heeft gepubliceerd. Eventuele mitsen en maren (disclaimers) van de betreffende partij zijn van toepassing. Wij kunnen geen aansprakelijkheid aanvaarden voor de op deze pagina verzamelde stukken. Daarnaast poogt deze pagina niet om een compleet beeld te geven van alle gepubliceerde artikelen.