Ondernemen in de inkomstenbelasting

Wie als ondernemer in de sfeer van de Inkomstenbelasting (bijv. als eenmanszaak, vennootschap onder firma of zzp’er) aan de slag gaat, krijgt te maken met speciale regels voor belastingen en premies. De rijksoverheid heeft nu een pagina ‘Belastingzaken voor zzp’ers’ gepubliceerd om de regels overzichtelijk(er), transparant(er) en overzichtelijk(er) te presenteren

de pagina

De pagina geeft (meer) informatie over de criteria welke de Belastingdienst gebruikt om te beoordelen of iemand ondernemer is voor de inkomstenbelasting.
Ook beschrijft de Belastingdienst voor welke ondernemersfaciliteiten een zzp’er in aanmerking kan komen, zoals de zelfstandigenaftrek, de startersaftrek en de MKB-winstvrijstelling.

De Belastingdienst biedt zelf ook informatie op de belastingdienst.nl website. Er daar specifieke overzichtspagina’s voor startende ondernemers en zzp’ers:
Overzichtspagina ‘Startende ondernemers’
Overzichtspagina ‘Zzp’ers’

 

analyse en advies

Naar onze mening zijn deze pagina’s van de Belastingdienst prima materiaal om uzelf in te lezen in de relevante regels. Waarschijnlijk heeft u echter niet gekozen voor het ondernemerschap om u met deze zaken diepgaand bezig te houden. Wij adviseren ondernemers dan ook om zich vooral met de onderneming en het ondernemen bezig te houden en zich terzake van administratie, verslaggeving en fiscale zaken zoveel mogelijk te laten ontlasten en ontzorgen.

Chalant kan u hierbij prima van dienst zijn, neem vrijblijvend contact op om de mogelijkheden te bespreken in een vrijblijvend (kennismakings)gesprek. De eerste (kennismakings) afspraak is uiteraard zonder kosten; en….als u het worstenbrood meebrengt, zorgen wij voor de koffie (of vice-versa)!

chalant lijn onder

 

 

Uiteraard kunnen wij u ook helpen om uw plannen met u door te nemen, te coachen, te klankborden of samen het het zgn. ‘Business Model Canvas’ in te vullen / uit te werken / door te nemen (klik hier of hier voor meer informatie). Wij helpen u graag, tegen een vast en schep tarief. Interesse of eer informatie? Bel of mail ons even.