Voorkom een boete en dien de schenkingsaangifte vóór 1 maart in

Heeft u in 2021 een schenking gedaan of ontvangen? Dan moet u wellicht vóór 1 maart de bijbehorende schenkingsaangifte bij de Belastingdienst indienen. Wees op tijd, anders riskeert u een boete.

U moet een aangifte schenkbelasting indienen, als de schenking in 2021 méér bedroeg dan de schenkingsvrijstelling. Voor schenkingen van ouders aan kinderen bedroeg deze vrijstelling in 2021 EUR 6.604,= en voor alle andere ontvangers EUR 2.244,=.
Ook als u gebruik heeft gemaakt van een eenmalig verhoogde schenkingsvrijstelling, bijvoorbeeld voor de eigen woning, moet de aangifte schenkbelasting worden ingediend. Als de schenkingsaangifte niet vóór 1 maart 2022 bij de Belastingdienst binnen is, riskeert u een boete.

Hulp nodig?
Heeft u in 2021 een schenking gedaan of ontvangen, twijfelt u of u aangifte schenkbelasting moet doen of heeft u hulp nodig bij het invullen en indienen van de schenkingsaangifte, neem dan contact met ons op. Wij helpen u graag. U bereikt ons via helpmij@chalant.eu of 076 597 27 11.

Betalen op aangifte of wachten op aanslag?
Schenkbelasting is een belasting die u betaalt op aanslag. U ontvangt van de Belastingdienst een bericht hoeveel, wanneer, hoe en met welk kenmerk u mag/kunt betalen.

Behoefte om (kort) te klankborden?
Heeft u behoefte om (kort) hierover met iemand praten, te klankborden of overleggen? Wij zijn graag bereid om u hierover vrijblijvend te woord te staan en zeker bereid u waar mogelijk te helpen of te ondersteunen.
U kunt ons op werkdagen bellen op 076 597 27 11, ons een e-mail bericht sturen via helpmij@chalant.eu of contact opnemen via onze website www.chalant.eu